Podcasts

Κάθε Δευτέρα στις 22.00, η εκπομπή UTH ACTERNATIVES εκπέμπει στη συχνότητα του φοιτητικού ραδιοφώνου http://yuth-radio.com/ και μέσα από την σελίδα μας στο facebook: https://www.facebook.com/uthacternatives

θα παρουσιάζει θέματα φοιτητικού ενδιαφέροντος και θα κοινοποιεί αναρτήσεις της ιστοσελίδας.

Stay tuned!

Coming Next

Αρχείο Εκπομπών

05/04 Οι φοιτητές του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών “Επιστήμες της Αγωγής: Δημιουργικά περιβάλλοντα μάθησης και παιχνίδι” μας μιλούν για την περιβαλλοντική δράση “Wildlife and the city” που διερευνά τις εμπειρίες μας στην άγρια ζωή στην πόλη αυτές τις περίεργες μέρες που διανύουμε.

 

05/04 Ο Πάνος Σταυρόπουλος, σύμβουλος σταδιοδρομίας και ιδρυτής του YourCareer στο Βόλο, δίνει χρήσιμες πληροφορίες για τα κριτήρια επιλογής μεταπτυχιακών σπουδών, τις αλλαγές του τοπίου εργασίας εν μέσω πανδημίας και τις δεξιότητες  που θα απαιτεί η μετά-Covid εποχή.

 

05/04 Οι φοιτητές του μαθήματος “Η ανθρώπινη ανάπτυξη ως Κοινωνική και Ιστορική κατασκευή”, Εμμανουέλα Μαντέ, Κυριάκος Αντωνιάδης και Μίνα Τσιτσικλή, μας μιλούν για την εμπειρία τους από στη συμμετοχή στη δράση για τις δεξιότητες που αποκτήσαμε στην καραντίνα και μας παρουσιάζουν την ανατροφοδότηση των συμμετεχόντων σε αυτή. 

 

22/03 Ο Αλέξης Μπατρακούλης μας μιλάει για την αξία της σωματικής άσκησης στην καθημερινή ζωή των φοιτητών.

01/03 Η Ντένια Αλεξοπούλου, ψυχολόγος και ψυχοθεραπεύτρια, μας μιλάει για τον έρωτα και τις σχέσεις στην εποχή του κορωνοϊού.

22/02 Η Χριστίνα Ρούση, επίκουρη καθηγήτρια Εκπαιδευτικής Ψυχολογίας, μας παρουσιάζει το ερωτηματολόγιο προσωπικότητας και δίνει ανατροφοδότηση σε όσους/ες το έχουν συμπληρώσει.

15/02 Ο κ. Σπύρος Κούριας μας μιλάει για την πρωτοβουλία του TALOS για ίδρυση νέας ομάδας Ρομποτικής, Προγραμματισμού και Τεχνολογίας του Π.Θ.!

 

 

 

08/02 Η Χριστίνα Ρούση, Επίκουρη Καθηγήτρια Εκπαιδευτικής Ψυχολογίας του ΠΤΕΑ, μας παρουσιάζει ένα ερωτηματολόγιο αυτογνωσίας βασισμένο σε παράγοντες προσωπικότητας και μας εξηγεί πώς μπορούν οι φοιτητές και φοιτήτριες να μπουν στη σελίδα μας να το συμπληρώσουν και να πάρουν ανατροφοδότηση σε επόμενη εκπομπή.

01/02 Ο γνωστός μουσικοσυνθέτης Σταμάτης Κραουνάκης, λάτρης του ραδιοφώνου που συνδυάζει την καλλιτεχνική του δραστηριότητα με τη ραδιοφωνική παραγωγή εδώ και χρόνια, σε μια ξεχωριστή συνέντευξη.

18/01 Η ομάδα του μεταπτυχιακού σεμιναρίου του ΙΑΚΑ «Κριτική Ιστοριογραφία και Ανθρωπολογία της Μουσικής» μας παρουσιάζει την πρώτη συλλογική ραδιοφωνική εκπομπή με τις δικές σας προτάσεις και μηνύματα (δεύτερο μέρος).

11/01 Η ομάδα του μεταπτυχιακού σεμιναρίου του ΙΑΚΑ «Κριτική Ιστοριογραφία και Ανθρωπολογία της Μουσικής» μας παρουσιάζει την πρώτη συλλογική ραδιοφωνική εκπομπή με τις δικές σας προτάσεις και μηνύματα.

21/12 Η part-time συνεργάτης της Συμβουλευτικής υπηρεσίας, Βίκυ Στέκα, Ψυχολόγος MSc, Ψυχοθεραπεύτρια, θα μας μιλήσει για την άλλη πλευρά των Χριστουγέννων και θα μας δώσει ιδέες για τη διαχείριση δυσάρεστων συναισθημάτων που πιθανόν να βιώνουμε και μοιάζουν να μην ταιριάζουν με το κλίμα των γιορτών…

14/12 Ο κ. Θάνος Νικάκης, με οδηγό την αγάπη του για τη φύση και το Πήλιο, μας παρουσιάζει διαδρομές και μονοπάτια που μπορούμε εύκολα να προσεγγίσουμε κ να βαδίσουμε για να αυξήσουμε την ψυχική και σωματική μας μας ευεξία, τις αναμνήσεις και εμπειρίες από τον Βόλο.

07/12 Η Αλεξάνδρα Ανδρικοπούλου, MSc, Κοινωνική Λειτουργός-Οικογενειακή Θεραπεύτρια, Εκπαιδεύτρια Mindfulness, μας ενημερώνει για το πώς μπορούμε να αντιμετωπίσουμε το άγχος, τις αρνητικές σκέψεις, τις κρίσεις πανικού, τις δυσκολίες στον ύπνο μέσω της ενσυνειδητότητας.

30/11 Η συνεργάτης της Συμβουλευτικής υπηρεσίας Κατερίνα Μούτου, Ψυχολόγος, σας ενημερώνει για το πώς μπορείτε να διαχειριστείτε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις αλλαγές στη μαθησιακή διαδικασία και στην καθημερινότητά σας στην τρέχουσα συγκυρία.

23/11 Η Μαρία Θωίδου, υπεύθυνη Μουσικών Συνόλων ΠΘ κ η Μαρία Καραζάνου, υπεύθυνη Θεατρικής Ομάδας ΠΘ μας μιλούν για τις εναλλακτικές καλλιτεχνικές δράσεις των ομάδων τους εν μέσω καραντίνας

16/11 Η Αγγελική Κωλέττη, υπεύθυνη Συμβουλευτικής Φοιτητών ΠΘ μας παρουσιάζει το σκεπτικό της δημιουργίας του UTH ACTERNATIVES

Εκπομπές

”WILDLIFE AND THE CITY PROJECT”

Απόψε στην εκπομπή μας η περιβαλλοντική δράση “Wildlife and the city” διερευνά πώς βιώνουμε την άγρια ζωή στην πόλη την περίοδο της πανδημίας. Το project

Περισσοτερα »
Εκπομπές

H σωματική άσκηση στη ζωή των φοιτητών: Έχουμε καταλάβει την πραγματική της αξία;

Τα ευρήματα μελέτης που πραγματοποιήθηκε σε φοιτητές/τριες κατά τη διάρκεια της πανδημίας έδειξαν ότι τα ημερήσια βήματα κατά μέσο όρο μειώθηκαν από περίπου 10 χιλιάδες

Περισσοτερα »