Εικονικές περιηγήσεις σε μουσεία

Έκθεση αφρικανικής τέχνης «Ubuntu»

H ομαδική έκθεση αφρικανικής τέχνης Ubuntu, που περιλαμβάνει 66 έργα 34 καλλιτεχνών από τη Συλλογή Χάρη Δαυίδ και παρουσιαζόταν στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (ΕΜΣΤ), διαθέτει πλέον virtual tour.

UBUNTU, όρος προερχόμενος από τη Νότια Αφρική, μεταφράζεται είτε ως «ανθρωπότητα» είτε ως «ανθρωπιά», όπως αυτή καθορίζεται μέσα από τη σχέση του ατόμου με τους άλλους και με το κοινωνικό σύνολο, με την ανθρώπινη φύση, και την αίσθηση της κοινής μοίρας του ανθρώπου πέρα από σύνορα και διακρίσεις. Ως σημείο αναφοράς για την έκθεση αυτή, η λέξη υπογραμμίζει την έννοια της συλλογικότητας και το κοινό πνεύμα ανταλλαγής και ενότητας. Σε μια στιγμή όπου το θέμα των φυλετικών και άλλων διακρίσεων είναι επίκαιρο όσο ποτέ και η τέχνη των χωρών της Αφρικής και της διασποράς της καταξιώνεται διεθνώς στον πολύ-πολιτισμικό χώρο της σύγχρονης τέχνης, η έκθεση φιλοδοξεί να φέρει κοντά το κοινό με την σύγχρονη αφρικανική τέχνη και τις διαφορετικές εκφράσεις της.

Συντελεστές

Επιμέλεια: Osei Bonsu, Rashid Johnson, Elvira Dyangani Ose, Emily Tsingou, Burkhard Varnholt
Αρχιτεκτονικός σχεδιασμός: Stephania Kallos, Abby Turin (αρχιτεκτονικό γραφείο Kallos Turin)

UBUNTU Virtual Exhibition Tour

Εικονική περιήγηση στο Musée de l’Orangerie και στα νούφαρα του Κλωντ Μονέ

Mεταφερόμαστε στο Παρίσι και συγκεκριμένα στο Musée de l’ OrangerieΕκεί, πραγματοποιούμε την εικονική μας περιήγηση, αντικρίζοντας πίσω από τις διαδικτυακές πόρτες του μουσείου τα αριστουργηματικά νούφαρα του Κλωντ Μονέ.

https://www.musee-orangerie.fr/en/article/water-lilies-virtual-visit

Μοιράσου το Post:

Share on facebook
Facebook

Leave a Reply

Your email address will not be published.